Informacione për Publikun

24 Jul

Medicaire HTM-Tirana, Albanie

Qendra e Kirurgjisë Refraktive TIRANA&HTM (Centre Laser HTM-France&VISIONAL -TIRANA au Medicaire HTM-Tirana,  Albanie.) 

Lexo më shumë
03 Oct

Chalazion-Hordeolum

Hordeolum është një fryrje e vogël, e kuqe, e dhimbshme që rritet ne rrenjen e qerpikëve ose poshtë kapakut të syrit. Shumica shkaktohen nga infeksione bakteriale.

Janë dy llojesh:

Të jashtme: si pasojë e infeksionit të folikulit të qerpikut

Lexo më shumë
17 Apr

PRESBIOPIA

Presbiobia është një lloj i zakonshëm i crregullimit të shikimit që bdodh me kalimin e moshës. Rezulton si një paaftësi për të fokusuar objektet afër, një problem i lidhur me refraksionin e syrit.

Lexo më shumë
13 Apr

Hipermetropia

Hipermetropia është një anomali refraksioni që bën që objektet larg të shihen më qartë se ato afër. Gjithsesi njerëzit mund ta perceptojnë hipermetropinë në mënyra të ndryshme. Disa njerëz mund të mos dallojnë probleme me shikimin e tyre, sidomos kur janë të rinj.

Lexo më shumë
12 Apr

Miopia

Miopia është një anomali refraksioni që ndodh kur syri rritet shumë në gjatësi. Në vend që imazhet të fokusohen në retinë, në dritën e syrit, kristalini, lentja që kemi brenda në sy, realizon fokusimin para retinës. Njerëzit me miopi kanë pamje të mirë për afër dhe jo të mirë për larg.

Lexo më shumë
12 Apr

Ambliopia-Syri dembel

Sytë dhe truri punojnë së bashku për të realizuar shikimin. Sytë fokusojnë dritën në fundin e syrit të quajtur retinë. Qelizat e retinës gjenerojnë impulse nervore që kalojnë përmes nervit optik deri në tru.

Lexo më shumë
11 Apr

Syri i thatë

Syri I thatë ndodh kur sasia dhe/ose cilësia e lotit dështon në mbajtjen e sipërfaqes së syrit të lubrifikuar. Risku I zhvillimit të syrit të thatë rritet me moshën. Femrat kanë prevalencë më të lartë krahasuar me meshkujt.

Cilat janë aimptomat?

Lexo më shumë
02 Mar

Astigmatizmi

Astigmatizmi është një lloj I zakontë I të metave të refraksionit. Është një gjendje në të cilën sytë nuk e fokusojnë dritën në retinë.

Shkaqet

Lexo më shumë
02 Mar

Blefariti

Blefariti është një gjendje që shkakton inflamacon të kapakëve të syrit. Mund të jetë një gjendje e vëstirë për tu menaxhuar sepse ka tendencën për tu përsëritur.

Shkaqet

Blefarit ndodh në dy forma

Lexo më shumë

Informacione