LASER per kirurgjine refraktive

Laser Schwind Amaris 500E

 

 

 

 

Schwind Amaris 500E është LASER-i që i përket teknologjisë me të lartë në botë. Këtë e konfirmojnë pothuajse të gjithë mjekët që punojnë dhe ushtrojne kirurgji refractive në të gjitha qendrat e oftalmologjisë.

 

Lazeri korrigjon defektet e shikimit: Myopi në rangun prej  -0,50 deri -12.00 dioptri.  Hipermetropi  +0,50 deri në +6.00  dioptri sferike dhe Astigmatizëm 0,50 deri në 5.00 dioptri cilindrike.

 

Laseri që ne kemi aktualisht në dispozicion rrit shumë sigurinë e procedurës falë:

 • Stabilitet më i madh i energjise LASER se laser-at e tjerë.
 • Perfeksion maksimal i photoablacionit ( motivi i photoablacionit basohet ne fractalet).
 • Lidhjes së ngushtë e parametrave të dhëna me anomaline e refraksionit që korigjohet.
 • Preçizion maksimal i lokalizimit te impulseve laserike duke ndjekur pupilën dhe levizjet e vogla te syrit të pacientit.
 • Rregullim dhe kalibrim  shumë preçiz, i informatizuar i përqëndrimit të rrezes së laserit.

 

- qëndrueshmëri më e madhe e energjisë lazer se lazerët e tjerë

përsosmëri më e madhe e fotoablacionit se më parë (modeli i fotoablacionit me lazer bazohet në fraktale)

lidhje më e ngushtë midis parametrave të dhënë dhe defektit të shikimit të trajtuar

saktësi më e madhe në lokalizimin e pulseve lazer pas bebëzës dhe mikrolëvizjeve të kokës së syrit të pacientit

rregullim dhe kalibrim shumë i saktë i kompjuterizuar i përqendrimit të rrezeve lazer

 

 

Të dhënat teknike:

 • Laser Excimer 193 nm ArF
 • Diametri i profilit të rrezes: 0,54 mm, profili super-Gaussian
 • Frekuenca 500 Hz
 • Koha e ablacionit 2,0 s/D (për zonë optike 6 mm)
 • Rreze preçize levizëse me sistem automatik të kontrollit të fluxit rrezatues.
 • Eye tracker  5D (në 5 plane) 1050 Hz, koha e përgjigjes 3 ms
 • Llojet e procedurave PRK, TransPRK, LASEK, LASIK, FemtoLASIK, PTK
 • Ekrani TFT 17″ Shfaq imazhin e Eye-Tracker dhe imazhin e mikroskopit.
 • Opsionet PresbyMax Module, Ocular Cyclotorsion Module
 • Përmasat 226.5cm x 148.6cm x 76cm
 • Pesha 350 kg
 • Laseri Schwind AMARIS indikohet për kirurgji refraktive pa kontakt (transPRK).
 • Gama e defekteve të modelit të korrigjuar
 • Miopi (-12D); Hipermetropia (+6D); Astigmatizmi (+/- 5D) dhe Presbiopia.

 


 

Laser femtosecond Femto LDV (Ziemer Ophthalmic Systems Group)

 

 

Laser FemtoZ6

 

Lazeri femtosekond në kirurgjinë refraktive bënë të mundur, realizon,  krijimin e një flete ( petale) korneale e pa shkeputur nga kornea, duke lejuar planifikimin e saktë të formës, thellësisë dhe pikës së ngjitjes së flapit ( petales) me saktësi të lartë (+/- 10 um). Ky flap zbulon zonen centrale të kornese, ku do te punohet me lazer dhe rivendoset ne fund te operacionit. Saktësia e petalit e bën të lehtë ngritjen, aplikimin dhe ripozicionimin e saje ne fund të trajtimit me laser. Kjo proçedurë heq totalisht dhimbjen post operatore.

 

Avantazhi i padiskutueshëm i përdorimit të lazerit femtosecond është zvogëlimi i trashësisë së flapeve edhe në 100 mikron, gjë që kursen indin e kornesë. Falë kursimeve të tilla, është e mundur të korrigjohet një diapazon më i madh defekti, madje edhe përtej -10,00 D. Përveç kësaj, trashësia e mbulesës së përgatitur të kornesë është e njëjtë në të gjithë sipërfaqen, ndryshe nga mikrokeratomet mekanike, ku lembua ( petali)  është pak më e hollë në qendra dhe më e trashë në periferi.

 

Lazeri FEMTO LDV Z6 PowerPlus është një lazer kirurgjik kompakt dhe i lëvizshëm femtosekondi. Kjo ju lejon të kryeni trajtimet e mëposhtme:

 • FemtoLASIK duke krijuar një lembo corneale me buzë të lëmuara.
 • Transplanti lamelar të kornesë (me shtresa)
 • Realizimin e tuneleve intrakorneale (për vendosje te gjysëm unazave) dhe xhepat intrakorneal (vemdosje e inserteve)

 

Në mbarë botën, lazeri femtosecond po zëvendëson me sukses mikrokeratomet manuale, mbi të cilat ka avantazhin e të qenit preciz dhe më pak invaziv. Me saktësinë e lazerit, zvogëlohet edhe mundësia e komplikimeve që vijnë nga parashikueshmëria dhe përsëritshmëria e kufizuar e prodhimit manual të mbetjeve indore. Kjo garanton siguri më të madhe të metodës dhe rezultate përfundimtare më të mira.

 

Laseri Femto Z6 realizon  fotoablacion si në planin X ashtu edhe në Y. Kohëzgjatja e pulsit 200-300 fs; gjatësia e valës 1040-1060 nm, madhësia e rrezes < 1 µm. Ky lazer përdor impulse me frekuencë më të lartë me një madhësi rreze më të vogël. Gjatë kryerjes së një flapi ( lembo) të kornesë, është e nevojshme të përdorni një unazë për të rrafshuar kornenë dhe presionin negativ.

Laseri kërkon kushte konstante të temperaturës dhe lagështisë në dhomë.

 

Të dhënat teknike:

 • Përmasat: Kati: 101cm (L) x 70cm (W) | Lartësia (në krahun e artikuluar): 100cm | Lartësia (në ekran): 139 cm
 • Pesha: 215 kg
 • Temperatura e funksionimit: 20°C deri 30°C
 • Të dhënat elektrike: 230-2040V, 50-60Hz, 700VA
 • Lloji dhe mënyra e lazerit: oshilator femtosekondi i paamplifikuar i modalitetit me diodë të pompuar me diodë Yb
 • Frekuenca e përsëritjes: > 1 MHz
 • Kohëzgjatja e pulsit: 200 - 350 fs
 • Gjatësia e valës: 1020 - 1060 nm
 • Procedurat refraktive: femtoLASIK, implantet unazore intrakorneale
 • Kushtet e punës: Temperatura e ambientit 20 - 30°C; Lagështia < 70%