ALBANIAN VISION INSTITUTE

Albania VISION Institute është krijuar si sh.p.k në vitin 1996 si e vetmja kompani për tu marrë ekskluzivisht me shëndetin e SYRIT. Eshtë kompania e parë shqiptare që pas ndryshimeve demokratike të vendit, vuri në qëndër të vëmendjes së shëndetësisë shqiptare shëndetin OKULAR nëpërmjet instalimit dhe zhvillimit të aktivitetit shëndetësor privat. Kompania u krijua fillimisht si klinikë mjekësore okulistike me kabinetin e vizitave dhe sallën e operacioneve për operacionet e syrit dhe më vonë u plotësua me Shkollën OPTIKE per përgatitjen e OPTICIENËVE të pare ne vendin tonë si dhe me magazinat optike për tregëtimin e materialeve optike dhe mjekësore qe lidheshin me syrin si xhama optik, syze optike, proteza, lente kontakti, lente intraokulare dhe sisteme optike.

 

Klinika Vision

Aktiviteti i të cilës është i përqëndruar në DIAGNOZËN me metodat bashkëkohore, EXAMINIMET me aparaturat më moderne të kohës dhe mjekimin e sëmundjeve të Syrit. Trajtimi KIRURGJIKAL me teknikat më moderrne si Phako, LASER YAg dhe Argon për trajtimin e Retinopatisë Diabetike.

Lexo më Shumë

Optika Vision

Furnizimi dhe ekipimi i pacienteve me cilesinë më të mirë të xhamave optik të të gjitha gamave dhe të firmave më të mira ne botë si dhe syzeve optike dhe materialeve optike ndihmëse. Furnizimi i lenteve te kontaktit optike dhe estetike.

Lexo më Shumë

Shkolla Vision

Shkolla OPTIKE, i pari institucion i formimit profesional në fushen e Optikës në vendin tonë e liçensuar nga Ministria e Arsimit, me një program dhe kurrikula te mbeshtetura në experiencen e shkollane franceze. Përgatit Opticien dhe Optometrist me programe bashkëkohore dhe aparatura moderne.

Lexo më Shumë

Raste Klinike

Ektropion

Ektropion është kthim nga jashtë i bregut të lirë të kapakut të syrit. Pacienti mund të ketë... Read more

OKLUZION ARTERIOLAR

EDEME PAPILARE+HEMORAGJI+EDEME RETINALE E LOKALIZUAR NE SEKTORIN INTERPAPILO-MAKULAR

EDEMA PAPILARE BILATERALE

NE TERREN TE HIPERTENSIONIT INTRAKRANIAL

EDEMA MAKULARE CISTOIDE NE TERREN TE CRVO

Para dhe pas injeksioneve intraokulare me Anti-VEGF

pterygium

PARA DHE PAS NDERHYRJES
 

Cataracta subcapsulare posterior ne pacient me miopi alta

Pas interventit me implantim te lentes intraokulare multifokale.

Visus 1/10 në visus 10/10 pas operacionit!

Paciente 28 vjece, Cataracta traumatica që në moshën 5 vjeçare me luksacion parcial të... Read more

Informacione

Medicaire HTM-Tirana, Albanie

Qendra e Kirurgjisë Refraktive TIRANA&HTM (Centre Laser HTM-France... Lexo më shumë

,

Chalazion-Hordeolum

Hordeolum është një fryrje e vogël, e kuqe, e dhimbshme që rritet ne rrenjen e... Lexo më shumë

PRESBIOPIA

Presbiobia është një lloj i zakonshëm i crregullimit të shikimit që bdodh me kalimin e moshës.... Lexo më shumë

Hipermetropia

Hipermetropia është një anomali refraksioni që bën që objektet larg të shihen më qartë se ato... Lexo më shumë

Miopia

Miopia është një anomali refraksioni që ndodh kur syri rritet shumë në gjatësi. Në vend që... Lexo më shumë

Ambliopia-Syri dembel

Sytë dhe truri punojnë së bashku për të realizuar shikimin. Sytë fokusojnë dritën në fundin e... Lexo më shumë

Syri i thatë

Syri I thatë ndodh kur sasia dhe/ose cilësia e lotit dështon në mbajtjen e sipërfaqes së syrit... Lexo më shumë

Degjeneracionet makulare të lidhura me moshën (AMD)

Cfarë duhet të dini për AMD

Ndoshta ju sapo keni mësuar se ju apo një... Lexo më shumë

Astigmatizmi

Astigmatizmi është një lloj I zakontë I të metave të refraksionit. Është një gjendje në të cilën... Lexo më shumë

Blefariti

Blefariti është një gjendje që shkakton inflamacon të kapakëve të syrit. Mund të jetë një... Lexo më shumë

Dëshmi

Mbresa nga disa prej pacientëve të cilëve u kemi shërbyer

Pas një aksidenti në moshën 6 vjeçare, kur askush nuk e merrte përsipër një ndërhyrje kirurgjikale, profesor Pajtimi  më riktheu jo vetëm estetikën, por edhe shikimin.

33 vjeçe, Irena B.

Si pasojë e miopisë së lartë, retina ime pësoi një çarje, për të cilën kreva një ndërhyrje me lazer. Faleminderit  Klinika Vision

23 vjeç, Elton K.

Vizitova vajzën për një ulje pamje në njërin sy dhe u diagnostikua në kohë me një infeksion të dritës së syrit. Falë prof. Pajtim Lutaj sot vajza ime shikon 100%”

48 vjeçe, Vilma P.

Shërbim i përkryer, profesional dhe shumë i kulturuar

60 vjeçe, Liliana H.